AEVD

Sousedi slaví Den kachlových kamen

Už 18. října 2024 proběhne po celém Rakousku Den kachlových kamen. Co se takhle vyrazit podívat, jestli je sousedova tráva zelenější, a zkusit přitom vyhrát 10 000 € na nová kamna?

Velkolepá oslava kamnářského řemesla se v Rakousku uskuteční už po třinácté. Mistři kamnáři z rakouského cechu otevírají brány svých dílen, showroomů a obchodů. Zájemcům o kachlová kamna nabídnou informace z první ruky, tipy na úsporu energie i ukázky své práce.

Jako speciální lahůdku můžete s trochou štěstí vyhrát 10 000 € na svá kachlová kamna, kachlovou pec nebo kachlový krb. Stačí, když v Den kachlových kamen vyplníte u vybraného mistra kamnáře výherní kartu, a můžete se zúčastnit. Je ale možné připojit se do slosování o výhru i online.

Rakouská asociace kachlových kamen tímto dnem usiluje zejména o osvětu a přibližuje veřejnosti výhody, které pořízení kachlových kamen přináší. Kamnařina má v Rakousku, podobně jako u nás, velmi dlouhou a bohatou tradici. V současnosti je popularita kachlových kamen spojena především s ekologičtějšími způsoby vytápění, ale jsou stále častěji vnímána také jako dekorativní prvek interiéru.

Tak co, už plánujete výlet?

Podrobnosti o akci i seznam zapojených kamnářů najdete TADY.