Nepodceňte přípravu
Správný podpal začíná už v kůlně. Připravte si asi 33 cm dlouhé špalky. Od oka tahle délka odpovídá třem pěstem vedle sebe. Polena pak štípejte na trojboké hranoly.
Suché dřevo, dobré dřevo
Mokré dřevo čadí. Nechte ho proto nejprve důkladně vyschnout pod přístřeškem. Chce to poměrně dost trpělivosti, asi 1-2 roky. Maximální vlhkost dřeva by měla být do 20 %.
Noviny patří do sběru
Zvyk je železná košile, ale pojďme noviny místo do kamen směřovat do sběru. Mnohem lepší je použít ekologický podpalovač.
Hranice poráží pyramidu
K táboráku se pyramida bude ještě hodit, ale do kamen stavte radši hranici. Vespod nechte trochu popela, oheň pak bude hořet lépe. A seshora zapalte ekologický podpalovač.
Voilá! Krásný, čistý plamen bez oblaků dýmu.
Jestli ale pořád vidíte jen kouř, pak doporučujeme vrátit se k bodu č. 2.
TIP na závěr: Chystáte se čistit už zakouřené sklo? Čistič nikdy nestříkejte přímo na sklo, ale nejprve na hadřík. Kapky by mohly zatéct do těsnění, poškodit ho a sklo pak snadno praskne. Víc tipů najdete už v dalším článku.